2013. január 8., kedd

Who I am? - 6.

"Ma már tudom, az álom mindig szebb, mint a valóság. És az elképzelt boldogság mindig teljesebb, mint a keserves nyikorgással létrehozott "realitás", mert abba mindig belejön valami zavaró."
 Müller Péter
Folytatom a "Ki vagyok Én?" önismereti kérdések megválaszolását.

Önismereti kérdések és válaszok

6. kérdés
Milyen szeretnék lenni? Milyen életvitelt szeretnél élni?

Képzeld el magadat és fogalmazd meg a fejedben, hogy milyen az az ideális kép, amilyennek látni szeretnéd magadat? Milyen az az ideális életvitel, amiben el tudod képzelni magadat, amit ha a saját életedről filmet készítenél így rendeznél meg?
Aztán próbáld ezeket a gondolatokat leírni. Nem fontos a szép fogalmazásra törekedni, mert csak a magad számára írod le. Írhatod csak rövid tőmondatokban, de kibonthatod egész esszé formájában is, ahogyan neked tetszik és ahogy örömet okoz.
Élvezd ennek a pontnak minden pillanatát, mert magadról írsz olyanokat, amik boldogsággal kell, hogy eltöltsenek. Ezekkel az érzésekkel formálod majd magadat olyanná, amilyenné leírod.

Itt megmutatok magamról egy rövid elképzelést és egy bővebben kifejtettet is mintának.

Amilyennek magamat szeretném látni (rövid, felsorolással)
  • magabiztos, céltudatos, határozott, tenni akaró, magamat szerető és tisztelő NŐ
  • nyugodt, kiegyensúlyozott, pozitívan gondolkodó
  • kedves, barátságos, segítőkész, megbízható, másoknak feltöltést adó
  • sokoldalú, innovatív, aktív, merész, új dolgokat kipróbáló, kreatív, energikus
  • egyedi, saját stílusú,  vonzó, csinos, egészséges NŐ
Amilyen életvitelt szeretnék élni (bővebben kifejtve)
Ketté osztva élem az életemet. Az egyik létemben a saját magam útját járom. Önállóan végzem azt a munkát, ami maximálisan kielégít és pénz nélkül is csinálnám. Ez pedig mások segítése, amit a coacholásban találok meg. Ebben a munkában a klienseim a felső középosztályhoz tartoznak, főként művészek, alkotó emberek (divat, film, fotó stb.) akikkel szinte baráti kapcsolatokat alakítok, akikkel a közös érdeklődési körünk közel hoz egymáshoz, a munkakapcsolat átalakul ismerősi-baráti kapcsolattá, sok közös programmal, közös utazásokkal.
A hobbiként kialakított egyedi stílusom, a laza életfelfogásom, a kreatívoskodásaim, a más kultúrák, emberek fotózásai egy új utat nyitnak előttem, amiben maximálisan kiteljesedek. Élvezem az életemnek ezt a pörgős, aktív részét.
A másik létemben a nyugalom játssza a központi szerepet. A vidék, a család, a Párom, a gyerekeim, a szüleim. Amikor hazajövök, hazajövünk, itt feltöltődünk, együtt vagyunk, közös élmények, beszélgetések, csendes falusi programok, visszahúzódás az alkotói tevékenységekhez - csend, nyugalom, friss levegő, OTTHON :)
Ezt a két életvitelt kombinálom aszerint, ahogyan éppen szükségem van rá.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...