2013. január 25., péntek

Élvezd a NŐT, aki vagy!

Nagyon könnyen elbizonytalanodik az ember amiatt, hogy el merje-e árulni, hogy mit gondol, fel merje- e vállalni, hogy mit szeretne tenni, hogyan akarna élni. Talán sebezhetőnek érezzük magukat, és félünk, hogy valaki majd ítélkezik felettünk, rosszallóan nézi majd, azt, amit felvállalunk. De egy adott ponton annyira kell hogy bízzunk magunkban, hogy rá kell jönnünk arra, hogy ha meg akarjuk valósítani a terveinket, akkor nem engedhetjük, hogy megbénítson az a gondolatunk, hogy mások mit mit gondolnak.
A képességeink kiaknázása és újak kialakítása komoly feladatot ró mindenkire. Kapcsolatban kell lenni a belső énünkkel, magunkévá kell tenni, hogy mit szeretünk a világban, és pontosan tudni, hogy mi az, amit nem. Ismerni kell az erősségeinket és a gyenge pontjainkat, de mindemellett még tisztában kell lennünk azzal is, hogy a megfelelő időben, hogyan érezzen rá a személyiségünk és az eddigi tapasztalatunk az adott területre.
Amikor arra gondolunk, hogy mi tesz majd boldoggá és elégedetté hosszútávon, nem kell előre kitaposott és mások által helyesnek vélt útra terelned magadat. Inkább fordulj a személyiségedhez és az érdeklődési körödhöz jobban illő terület felé. 
Lehet, hogy sok-sok próbálkozás és hibázás árán jössz majd rá, hogy mi is igazából ez a terület, 20-30-40-50 évesen (nálam 40 után jött el), de az igazi élet onnantól kezdődik, amikor eggyé sikerül összekovácsolni a mindennapi dolgainkat, a munkánkat, az életvitelünket, a kapcsolatainkat a személyes szenvedélyünkkel.

És vajon hogy lehet rájönni, hogy mi is az álmaink "munkája"? 
Amikor elindulunk egy úton, ez nem teljesen tiszta előttünk, de a darabok a keresés közben szépen összeállnak. Adj időt magadnak! Bízz a folyamatban, mert egy bizonyos ponton minden összeáll. Csak kezdj el jókedvűen élni, kezd el az apró jó dolgokat is meglátni. Használd ki az összes képességedet, és élvezd az okos, pimasz, szórakoztató, kacér, csípős nyelvű, gyönyörű, bátor (és még sorolhatnám) NŐT, aki vagy!
Fogadd el magad, higgy magadban, merj álmodni (kicsit, vagy nagyot, ahogy neked jó, amilyenre szükséged van), tűzz ki célokat, tervezz és csináld meg!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...