2012. december 8., szombat

7. nap

Itt a 7. napi gyakorlat, ha ez a szombati nap nem munkanapod, és a 6. nappal csak hétfőn tudnád folytatni. Most egymás után két napot kapsz, csak ne feledd el hétfőn a visszakanyarodást.

7. nap
A NEGATIVITÁSBÓL KIVEZETŐ VARÁZSÚT

Az életünkben a negatív helyzetek jönnek mennek, legyen szó párkapcsolati krízisről, egészségi problémákról, munkahelyi nehézségekről ... (stb). Ezek mind azért jönnek létre, mert nem vagyunk eléggé hálásak az adott területért. Készpénznek veszünk dolgokat, beépítjük a mindennapi teendőink közé és semlegesen kezeljük, szinte tudomást sem veszünk róla, azaz semmi hálát nem érzünk iránta. Ezzel pedig megakasztjuk a vonzás működését.
Például, hálás vagy az egészségedért, amikor nincs semmi problémád (?), vagy csak akkor gondolsz rá, amikor megbetegszel és akkor másnak panaszkodsz róla. Hálás vagy a szeretteidért, amikor minden olajozottan működik (?), vagy már csak akkor beszélsz a kapcsolataidról, amikor azok kezdenek rosszra fordulni. 
Nap mint nap hálát adsz azért, hogy élsz (?), vagy teljesen természetesnek veszed, hogy így van. Mert ha igen, akkor előbb utóbb megjelennek a negatív gondolatokat előidéző helyzetek, jönnek a kimondott rossz érzésből eredő szavak, és a panaszkodás sorozat. És ha panaszkodsz, a vonzás törvénye értelmében még több olyan dolgot vonzol magadhoz, ami miatt panaszkodhatsz. Minden egyes panaszoddal egyre távolabb taszítod magadtól azt az életet, amelyről álmodol. Legyen az az időjárás, a közlekedési dugó, a tv műsorok, a főnököd, a házastársad, a szomszédod... bármi.
Amikor az ember hálás, képtelen arra, hogy negatív legyen. Nem tudsz másokat kritizálni és hibáztatni, miközben hálás vagy nekik. A HÁLA állapotában semmilyen szomorú vagy lehangoló érzés nem keríthet hatalmába.

Tennivaló
Keress egy negatív helyzetet az életedben, amelyet nagyon szeretnél megoldani. Ha meg van, keress ezzel kapcsolatban 10 olyan dolgot, amiért hálás lehetsz. Ez a gyakorlat elég nagy kihívás kezdetben, de a rendszeres gyakorlással teljesen át lehet alakítani a gondolkodásodat pozitívvá.
Ezt a 10 dolgot írd le.
A könyv példaként ezt hozza:

"Tegyük fel, hogy bármekkora erőfeszítésed ellenére sem találsz munkát. Ahhoz, hogy megváltoztasd a helyzetet koncentrált hálagyakorlatot kell végezned. Néhány példa, amit mondhatsz:

Annyira hálás vagyok azért, hogy...
  1. ...mostanában több időt tölthetek a családommal.
  2. ...a több szabadidőmnek köszönhetően jobban rendben tudom tartani az életemet.
  3. ...eddig szinte mindig volt munkám, és van sok-sok tapasztalatom.
  4. ...ez az első alkalom, amikor munkanélküli lettem.
  5. ...vannak megpályázható állások és napról napra újabb pozíciókat írnak ki.
  6. ...tapasztalatokat szereztem az állásinterjúkra járás révén.
  7. ...egészséges vagyok és képes vagyok dolgozni.
  8. ...a családom biztatásáért és támogatásáért.
  9. ...hogy az utóbbi időben tudtam időt szánni a pihenésre, nagy szükségem volt rá.
  10. ...állásom elvesztése miatt rájöttem, hogy milyen sokat jelent számomra a munka, mert korábban ezzel nem foglalkoztam."
Akár a példa szerinti munkanélküliként, akár más területen hálás vagy, más körülményeket vonzol. Minden problémára végtelen számú megoldás létezik, a HÁLA ereje pedig sokkal nagyobb bármelyik negatív helyzetnél. Neked csak az a feladatod, hogy gyakorold a hála érzését, és figyeld, hogyan rendeződik át az életed.

Ha befejezted a 10-es lista megírását, fejezd be a gyakorlatot a következő mondat leírásával:
"Köszönöm, köszönöm, köszönöm, hogy a dolgok a legjobb módon oldódnak meg!"

Ezek után pedig próbáld ki, hogy sikerül e egy napig, hogy ne mondj semmi negatív dolgot, ne panaszkodj  semmire és senkire. Ha még is azon kapod magad, hogy megtörtént a panaszkodás, van egy mentőöved, amit bármikor bevethetsz, ha szükséged van rá. 

Mentőöv
Ha már elhangzott a panaszkodás, utána azonnal állj meg és mond azt:
"...ugyanakkor azt kell mondanom, hogy hálás vagyok azért, hogy ... (miért).", és érezd a hálát!
Ezzel kijavíthatod a hibádat és elolthatod a parazsat, még mielőtt lángra kapna.

Emlékeztető
Ma jön a reggeli "Számbavételi lista" hatodik 10 hálás dolog leírása. Ezzel a nappal már 60 hálás dolgodnak kell lenni a füzetedben, és a nap végi "Varázskőszorongatás".


3 megjegyzés:

  1. Én nemrég írtam össze azt, hogy mit szeretek a túlórázásban. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen. :) Plusz pénz nem jár érte, de le tudom csúsztatni a plusz órákat, így nem kell fizetetlen szabit kivennem, hogy iskolába tudjak járni munka mellett. Túlórában mindig hatékonyabb vagyok, kevésbé zavarnak. Jópofa a kihalt épület hangulata. A kedvesem később kezd és kédőbb végez a munkahelyén, így ha túlórázok, együtt tudunk hazasétálni, ami nagyon jó. :) Szóval hálás vagyok érte, igen. :)

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...