2012. december 8., szombat

6. nap

6. nap
VARÁZSMUNKA

Biztosan gondolkodtál már azon, hogy mi az oka  annak, hogy két ember közül, akik ugyanazt a pályát választják az egyik sikert sikerre halmoz, a másik pedig látástól vakulásig dolgozik, még sem ér el semmit, bármilyen keményen próbálkozik. Itt sincs másról szó, csak a háláról. A vonzás törvénye értelmében hálásnak kell lenned azért, amid van, mert csak így vonzhatsz magadhoz még többet. Így garantált a tartós siker.

Ha gyarapítani szeretnéd a jó dolgokat a munkád terén: új lehetőségekre, előléptetésre, több pénzre, elismerésre áhítozol, alapvetően az a fontos, hogy a jelenlegi állásodért legyél hálás. Hálád mértéke megegyezik annak mértékével, amit cserébe kapsz, vagyis Te határozod meg azzal, hogy mennyi hálát adsz érte.
Bármilyen legyen is a munkád, szeretned kell! Nap mint nap örömmel kell a munkába indulnod. Ennél sose add alább! Ha a mostani állásoddal kapcsolatosan nem így érzel, akkor ahhoz, hogy az álomállásodat megszerezd azért a munkáért kell hálásnak lenned, amit jelenleg végzel.

Tennivaló
Ma az lesz a dolgod, hogy elképzeled, hogy van egy láthatatlan menedzsered, akinek az a feladata, hogy számon tartsa a munkáddal kapcsolatos jó gondolataidat és jó érzéseidet. Miden hová követ, jegyzetfüzettel és tollal a kezében, és folyamatosan jegyzeteli azokat a gondolataidat, amelyekért a munkavégzésed közben hálás lehetsz. A feladatod az, hogy minél több jegyzetelni valót adj neki. Minél hosszabb lesz a lista, annál varázslatosabbá teszi majd a láthatatlan menedzsered a munkahelyi sikereidet, a pénzügyeidet, az elégedettségedet.

Gondolj olyan alapdolgokra, amiért hálás lehetsz:
1. Van munkád! Sok ember éli munkanélküliként az életét, ők bármit megadnának azért, hogy dolgozhassanak.
2. Olyan eszközöket használsz, amelyek megkönnyítik a munkádat: telefon, számítógép, internet, nyomtató. Ezek nélkül sokkal nehezebb lenne, de velük könnyebb a dolgod.
3. Vannak segítő emberekre, akik megkönnyítik a munkádat: asszisztensek, recepciósok, portások, futárok...
4. Kapsz fizetést. Akármennyi is az, de pénzt kapsz, amiből élni tudsz.

A láthatatlan menedzserednek a lejegyezni valókat így fogalmazd meg:
"Annyira hálás vagyok, hogy ... (miért)." És érezd azt a mély HÁLÁT! Mert minél mélyebb, annál gyorsabban történnek a dolgok.

Mivel ez a gyakorlat épp szombatra esik (hétvége-munkaszüneti nap), ezért lépj a 7. napra, és ezt a gyakorlatot majd akkor végezd el, ha a munkahelyeden leszel, mondjuk hétfőn, ha nem vagy szabin, mint Én.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...