2012. december 5., szerda

3. nap

3. nap
VARÁZSLATOS KAPCSOLATOK

Létezésünknek más emberekhez fűződő kapcsolataink, a velük együtt átélt tapasztalataink adnak értelmet. Éppen ezért kapcsolataink sokkal nagyobb hatással vannak az életünkre, mint bármi más. Alapvetően fontos, hogy hogyan befolyásolják a kapcsolataink a jelenlegi életünket és miként alakíthatjuk át őket a HÁLA egyik leghatékonyabb csatornájává.
A kapcsolatokat is a HÁLA élteti. Ahogy megerősíted magadban, hogy hálát érzel valamelyik kapcsolatodért, egyre több boldogságot és több jót fogsz kapni tőle. Ezzel Te is megváltozol: az illetővel szemben türelmesebb, megértőbb, kedvesebb leszel. Az apró panaszok és elégedetlenségek, amelyek a kapcsolataidat jellemzik, lassacskán eltűnnek, mert ha igazán hálás vagy egy emberért, legyen az férj, gyerek, barát, szülő, munkatárs..., akkor semmit sem akarsz megváltoztatni rajta. Úgy fogadod el Őt, ahogyan van, nem kritizálod, nem hibáztatod, nem mondasz rá semmi rosszat, csak jót, hiszen ezekért vagy hálás érte.

A mai gyakorlat éppen erről szól: legyél hálás a számodra fontos emberekért és fogadd el őket olyannak, amilyenek.

Tennivaló
Válaszd ki a három legszorosabb kapcsolatodat jelentő személyt, és mindegyikről legyen külön álló fotód, vagy fotórészleted.
Miután kiválasztottad a fotókat ülj le és egyenként vedd elő a képeket. Gondold végig, hogy miért lehetsz hálás az adott embernek. Mit szeretsz benne a legjobban? Melyek a legjobb tulajdonságai?
Miután végi gondoltad, írj le 5 olyan dolgot, amiért a leghálásabb vagy vele kapcsolatosan. Miközben írod, pillants gyakran a képre.
Kezdj minden mondatot a Köszönöm szóval, aztán következik a neve és írd le, hogy miért vagy neki hálás.

"Köszönöm ... (név), hogy ... (mit). Például: Köszönöm Péter, hogy mindig megnevettetsz."

A három képet tedd ki olyan helyre, ahol napközben többször is rápillanthatsz (legalább háromszor). Ilyenkor nézz a kiválasztott szemébe és jó érzéssel mond neki, hogy: "Köszönöm, Péter!"

Az Én három kiválasztott személyem a Párom és a két felnőtt gyerekem. Holnap utazós napom lesz, úgyhogy a fotókat az autóm műszerfalára fogom felragasztani Blue Tack ragasztóval, így tuti, hogy szem előtt lesznek. Már így magában is jó érzéssel tölt el, hogy egész nap tudatosan azokra gondolhatok, akik a legközelebb állnak hozzám. De önszorgalomból szerintem ugyanezt meg fogom csinálni más emberekkel is, mert nem csak hárman vannak, akik figyelmet és hálát érdemelnek legalább egy-egy napra :) Ez a gyakorlat tetszik nagyon!!

Ugye nem felejtetted el (reggel) a "Számbavételi lista" harmadik 10 hálás dolog leírását. Ezzel a nappal már 30 hálás dolgodnak kell lenni a füzetben, és az elalvás előtti "Varázskőszorongatást"

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...