2012. december 6., csütörtök

4. nap

4. nap
VARÁZSLATOS EGÉSZSÉG

Legtöbben csak akkor gondolunk az egészségünkre, ha valami gond van vele. Akkor döbbenünk rá igazán, hogy egészség nélkül semmink sincs.
Közhely, de az egészség az élet ajándéka. Olyas valami, amit egyszer megkaptunk és újra és újra megkaphatunk minden nap, ha teszünk érte. Éppen ezért az is hozzátartozik az egészségért tevéshez, hogy hálásak legyünk érte.
Ezzel észre veszed majd az apró javulásokat egészségi állapotodon. Eltűnnek kisebb fájdalmaid, immunrendszered erősödik, életenergiád, jókedved pedig rohamosan nő majd.

A gyakorlat bevezető lépése, hogy el kell olvasni a szerző által leírt egészségre vonatkozó mondatokat, majd becsukott szemmel magadban ismételd meg őket úgy hogy közben érzed át a hálát annyira, amennyire csak lehet. A HÁLA érzését ezekkel a gyakorlatokkal (nem csak ezzel, hanem összességében mindegyikkel) mélyíteni lehet, ami fokozza a változások gyorsaságát.

Most csak röviden vázolom fel a mondatokat, de a könyvben 10-12 soron keresztül ecseteli a testrészek fontosságát. 

1. Gondolj a lábadra és a lábfejedre. Gondolj bele, mennyi mindenre használod őket: egyensúlyozáshoz, járáshoz, felálláshoz, leüléshez, sportoláshoz, autóvezetéshez stb. Nekik köszönheted, hogy el tudsz menni egyik helyről a másikra...
Mond ki hangosan: Köszönetet mondok a lábamnak és lábfejemnek! És valóban légy hálás!

2. Gondolj a karodra és a kezedre, és arra hogy mennyi mindent csinálsz velük nap, mint nap. Sorold fel, mennyi mindenre használod őket: írás, evés, telefonálás,számítógép kezelés, öltözködés, tisztálkodás, egyáltalán, a magad ellátása.
Mond ki hangosan: Köszönetet mondok a karomnak, a kezemnek és az ujjaimnak!

3-7. Gondolj a csodálatos érzékszerveidre! Külön-külön menj végig a szaglásodon, az ízérzékeléseden, a látáson, halláson,a bőröd érzékelésén, sorold fel mindazt a sok-jót. amit velük teszel, és mondj egyesével mindegyikért köszönetet az előzőekhez hasonlóan.

8. Gondolj az agyadra! Semmidet nem tudnád használni az agyad nélkül. Ő felel a mozgásodért, az érzékszerveid működéséért, a gondolkodásodért. Valójában ez a szerved teszi lehetővé, hogy érzékeld és megtapasztald az életet.
Mond ki hangosan: Köszönetet mondok az agyamért és a csodálatos elmémért.

9. Gondolj a sok milliárd sejtedre, amelyek megállás nélkül dolgoznak a Te egészségedért , a Te testedért, a Te életedért. Köszönd meg nekik!

10. Gondolj az életedet fenntartó szervekre, megtisztítják, megújítják a szervezetedet, és automatikusan teszik a dolgukat anélkül, hogy gondolnod kellene rájuk.
Mond ki : Köszönöm nektek szervek, hogy tökéletesen működtök!

11. És maradt a szív, ami egy csodálatos része a testednek, aki irányítja a többi szerved életét azzal, hogy fenntartja az áramlást.
Mond ki: Köszönetet mondok az erős és egészséges szívemért!

Ezután vegyél egy papírlapot, vagy kártyát és írd rá nagy betűkkel:
AZ EGÉSZSÉG AJÁNDÉKA TART ÉLETBEN.

Vidd magaddal ezt a kártyát és tedd olyan helyre, ahol a nap folyamán többször rápillanthatsz. Legalább négyszer vedd kézbe, szánj rá 1-2 percet, és lassan olvasd el a mondatot. Közben érezz hálát az egészségedért, olyan mély hálát, amilyet csak tudsz.

A reggeli "Számbavételi lista" negyedik 10 hálás dolog leírása következik. Ezzel a nappal már 40 hálás dolgodnak kell lenni a füzetben, és ne feledd az esti elalvás előtti "Varázskőszorongatást", közben idézd fel a nap legjobb dolgát!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...