2012. december 11., kedd

9. nap

PÉNZMÁGNES

A mai gyakorlat az egyik leggyakoribb pénzzel kapcsolatos panaszt hivatott hálává változtatni. Nem is gondolod, hogy mennyit panaszkodsz a pénz miatt, na nem csak a szóban kimondott panasz a panasz, hanem már a gondolata, az érzése is az. Sokan egyáltalán nincsenek tisztába azzal, hogy mi jár a fejükben, így bármely negatív, irigy vagy aggodalmaskodó érzés, gondolat is pénzhiányt okoz. Már az is egy ilyen rossz érzés, ha tudod, hogy kevés a pénzed és tudod, hogy be kell fizetni valamit, de azt is tudod, hogy addigra nem lesz több pénzed. Na ez a sok "tudás" okozza a legnagyobb problémát. 

Ismerős az a mondás: "A bolondnak jár a szerencse."? És itt a bolond maga az az ember, aki nem gondolkodik állandóan az élet nagy dolgain, hanem csak éli azt. Vagyis nem foglalkoztatják azok a problémák, amelyek negatív érzéseket kelthetnek.

A pénzügyi problémákat leginkább a sárga csekkek befizetése okozza. Ez a gyakorlat erre koncentrál.

Tennivalók
Keresd elő az összes olyan csekket és számlát, amit nem fizettél még be, és írd rájuk "KÖSZÖNÖM A PÉNZT!", és közben légy hálás azért, hogy be tudod fizetni őket, és nem kell azzal foglalkoznod, hogy van e rá fedezeted vagy nincs. Ha online fizetéseid vannak, akkor a tárgy mezőbe írd be ezt a mondatot - legalább mosolyognak majd egyet az ügyintézők, elvégre megérdemelnek ők is egy mosolygós pillanatot :)

Ha ezzel megvagy, akkor keress 10 olyan csekket vagy számlát, amit már befizettél, és írd rá mindegyikre: "KÖSZÖNÖM - FIZETVE!" Közben gondolj arra, hogy milyen nagyszerű érzés, hogy volt elég pénzed rendezni őket, és érezz hálát érte. Minél inkább képes vagy köszönetet mondani a kifizetett számláidért, annál több pénzt vonzol be a rendezésükhöz.

A mai naptól kezdve tedd szokásoddá, hogy amikor megkapsz egy csekket  használd a HÁLA erejét, és már a boríték kibontása után írd rá a számla részre a "KÖSZÖNÖM A PÉNZT!", amikor pedig befizetsz egy számlát, mindig gondold végig, hogy milyen jó szolgáltatást kaptál a pénzedért, és írd rá a visszakapott csekkszelvényre a "KÖSZÖNÖM - FIZETVE!"

Ha hálás vagy a pénzért, amit kiadsz, garantált, hogy kapni fogsz. Olyan ez, mint egy mágnes. Néha ugyanannyi, néha tízszerese, néha százszorosa tér vissza hozzád. És a mágnest a HÁLA jelenti, attól függően, hogy mennyi hálát érzel. 

Elárulom, hogy ezt a technikát már korábban olvastam az írónő egyik cikkében, így már harmadik hónapja alkalmazom (erről írtam a RURAL WOMEN-ben is), de nem hálálkodtam annyira erősen, mint ahogyan a könyv szerint kellene. Egyébként a kicsi hála is jó volt eddig, mert nem voltak csekkbefizetési problémáink október és november hónapban, sőt egész jó pénz állt a házhoz az őszi betakarításokból (bár ez a párom pénzszerzési forrása, de egy kassza a csekkbefizetés), még egy részleges lakásfelújításra is futotta, de most kiürült a közös kassza is. Az egyik jelzáloghiteles bank pedig már a múlt héten hívott telefonon az elmaradt utalás miatt..., de nem aggódom, hanem inkább hálálkodom. Valahol úton van a pénz és időben megérkezik hozzám!

Emlékeztető
Ugye nem felejtetted el (reggel) a "Számbavételi lista" kilencedik 10 hálás dolog leírását? Ezzel a nappal már 90 hálás dolgodnak kell lenni a hálanaplóban, és az esti "Varázskőszorongatás" miatt szerintem már nincs szükség emlékeztetőre, mert ennyi idő alatt már rutinból megy. Ugye?


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...