2012. december 7., péntek

5. nap

5. nap
VARÁZSPÉNZ


Ha az életedben pénzhiányt tapasztalsz, tudnod kell, hogy az anyagiakkal kapcsolatos aggodalom, irigység, csalódottság, kételkedés és hiányérzet csak akadályozzák a pénz áramlását, mert ezek az érzések hálátlanságot tükröznek.
Nagyon fontos, hogy eltereld a gondolataidat a jelenlegi nehézségeidről, és érezz inkább hálát  a meglévő pénzedért. Ez persze egyáltalán nem könnyű, hálát érezni a nemlévő, vagy kevés pénzért, de el kell fogadnod, hogy ezt előre kell érezni, és úgy vonzod be.

Tennivaló
A gyakorlat két lépésből áll. Fontos, hogy az első részt már reggel elolvasd, mert egész nap ezen kell majd, hogy járjon a gondolatod.

1. rész
Ülj le, és szánj néhány néhány percet arra, hogy visszagondolsz a gyerekkorodra, azokra az időkre, amikor még nem volt pénzed. Miközben felidézed az emléket, hogy milyen volt, amikor mások fizettek helyetted, mindegyiknél hangosan mond ki: KÖSZÖNÖM!

"Mindig volt mit enned?
Volt hol laknod?
Sok éven át jártál iskolába?
Milyen körülmények között jártál nap mint nap az iskolába? Voltak könyveid és tanszereid? Kaptál ebédet, uzsonnát?
Voltál valahol nyaralni gyerekkorodban?
Milyen szülinapi ajándékokat kaptál?
Volt biciklid? Voltak játékaid, háziállatod?
Mindig kaptál új ruhát, amikor kinőtted a másikat?
Sportoltál? Tanultál zenét?
Amikor beteg voltál vittek orvoshoz? Kaptál gyógyszereket?
Jártál fogorvoshoz?
Voltak mindennapos használati tárgyaid: fogkeféd, fogkrémed, szappanod, törölköződ?
Autóval vittek ide-oda?
Néztél tv-t, telefonáltál, interneteztél, használtál áramot és vizet?"

Ezek a dolgok mind pénzbe kerülnek és megkaptad őket teljesen ingyen. Legyél hálás ezért, és ez az őszintén átérzett hála a múlt dolgaiért a jövődre is kihat. Ezt az egyetemes törvény garantálja.

2.ész
A második lépés, hogy vegyél elő egy ezer forintost, ragassz rá egy öntapadós cetlit, amire ezt írod:
KÖSZÖNÖM MINDAZT A PÉNZT, AMIT ÉLETEM SORÁN KAPTAM.
Vidd magaddal ezt a bankjegyet a tárcádban, vagy a zsebedben, a nap folyamán vedd elő többször, tartsd a kezedben, olvasd el a rajta lévő mondatot és legyél hálás azért a sok-sok pénzért, amit eddigi életedben kaptál.
A nap végén az ezres tedd olyan helyre, ahol minden nap láthatod, így ez a jövőben is emlékeztet majd, hogy legyél hálás az eddig kapottakért. Minél jobban érzed a hálát, annál gyorsabb lesz a változás, mert a pénzzel kapcsolatos HÁLA bősége elhozza számodra a pénz bőségét is.

Még véletlenül se legyenek a pénzzel kapcsolatban panaszkodó gondolataid, mert egyetlen panasz is lelassítja, sőt meg is állíthatja a pénz beáramlását az életedbe.
Ilyenkor tedd fel magadnak a kérdést: Valóban meg akarom fizetni az árát ennek a panasznak? És szépen leszoksz a panaszkodó gondolatokról.

Emlékeztető
A reggeli "Számbavételi lista" ötödik 10 hálás dolog leírása következik. Ezzel a nappal már 50 hálás dolgodnak kell lenni a füzetben, és még itt van az esti elalvás előtti "Varázskőszorongatást", és a nap legjobb dolgának a felidézése.
Tegnap éjszaka elaludtam a varázskővel a tenyerembe, arra ébredtem, hogy hason fekve valami nyomja a szegycsontomat. Ilyen is van :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...