2013. április 14., vasárnap

MOST vagy később?

Most cselekszem, mert most van a legjobb idő a cselekvésre.

Egy régi történettel kezdem:
A vándor a nagy hegy lábánál találkozik egy öreg emberrel és megkérdezi: 
,,Mond bölcs öreg, melyik út visz fel a hely legtetejére?" 
Az öreg válaszol: 
,,Mindegy fiam, hogy merre indulsz, a lényeg, hogy minden lépésed a csúcs felé vigyen, és egy nap odaérsz!"

Te voltál már úgy, hogy egy régóta dédelgetett álmodat nem kezdted el megvalósítani, mert féltél belevágni valami miatt? Mindig vártál a megfelelő percre, majd ha ez meg az teljesül, na, akkor majd biztosan belevágok!
És szépen elteltek a napok, hetek, hónapok, évek, elhalványult az álom, és még mindig ugyanabban a helyzetben vagy, mint évekkel ezelőtt. 
A legmegfelelőbb alkalom azonban most van itt a cselekvésre. Persze ez nem jelenti azt, hogy meggondolatlanul, könnyelműen kell a dolgok közepébe vágni, mert a MOST cselekvés jelentheti egy hosszú út első lépését is.
Ne halogass! Csak kezdd el! ,,Néha nyersz majd, néha veszítesz, de legalább játszmában vagy!" Nem tudom ki mondta, de igaza van :)

Néha Én is azt gondolom saját magamról, hogy csak tervezek, és nem merek belevágni dolgokba. Például, amit már lassan másfél éve tervezek, még mindig sehol sincs. Ez a coach-ozás. Pontosabban van, de csak gondolatban, mert elő kell készíteni a megfelelő terepet. De túl sokat készülődök. Vagy halogatok? 
Most például a pénzt gyűjtöm a coach-képzésre, ami nem kevés, de a nyárra meg lesz. Attól tovább azonban nem halogathatom azt, amit nagyon akarok. Bár, ha jól belegondolok, ez nem is halogatás, mert lépésről lépésre haladok egy felépített terv szerint, amit Én állítottam össze magamnak.
De, ha  kicsiben gondolkodok, halogatom például a fogaim rendbe tételét, az úszás újratanulását stb. Ezeket most egy kicsit Én is átgondolom, és MOST CSELEKSZEM!

2 megjegyzés:

  1. Minden kezdet nehéz, de soha semmi nem késő:)

    VálaszTörlés
  2. Ez így is van, soha semmi nem késő, csak egyszer el kell kezdeni végre :)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...