2013. április 7., vasárnap

Ki az erősebb?



Vannak emberek, akik viszonylag könnyen alkalmazkodnak új helyzetekhez. Mások ezzel szemben minden erejükkel tiltakoznak a változások ellen. Csak akkor változtatnak valamin, ha már nincs más lehetőségük, és ha az élet már kikényszeríti belőlük a változást. Például, ha komolyan megbetegednek, vagy ha elveszítik az otthonukat, a munkájukat.
Te gyorsan alkalmazkodsz, ha ezt igényli az élet? Vagy általában alaposan megszenvedteted magad, mielőtt valóban teszel valamit?

Az egyértelmű, hogy a saját életünkben megváltoztatni valamit nem mindig egyszerű, de képesek vagyunk alkalmazkodni a változó élethelyzetekhez, és meg tudunk változtatni bármit magunk körül, ha az szükségessé válik.

Mit gondolsz, ki érzi magát sokkal aktívabbnak, erősebbnek, cselekvő képesebbnek az életben?
Az, aki csak akkor változtat meg valamit, ha már nincs más lehetősége, tehát csak a külső hatások által kiváltott helyzetekre reagál? Vagy az, aki a változásokat magától indítja el, ha eljön az ideje. Aki például magától vált munkahelyet, ha elégedetlen. Vagy aki lezár egy kapcsolatot, ha az már nem ad újat neki. Vagy aki lehetőségeket és megoldásokat keres kifogások helyett, hogy miért is nem tud változtatni. 
Te mennyire vagy erős ezen a területen?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...