2012. december 2., vasárnap

Hálás Varázslat

Rhonda Byrne: A Varázslat c. könyvét vettem meg a múlt héten, mert érdekeltek azok a gyakorlatok, amelyeket a hála érzésének fokozására ír le a könyvében. Két másik könyvét már olvastam: A Titok, Az Erő, és mindkettő sokat segít a gondolatok irányításában a hétköznapi példáival.

A Varázslat egy 28 napos feladatsor, amiben minden nap részletez egy-egy gyakorlatot, leírja pontosan annak alkalmazását.

Nem születünk úgy, hogy ezt tudjuk, sőt nem tanítják sem az iskolában, sem a mi társadalmunk családjaiban sem. Legalábbis nagyon kevés család lehet, aki igen, mert azért lehet, hogy vannak.
Úgyhogy aki nyitott, és van hite ezen a területen, annak újra itt van egy segítség.
Mert a HÁLA is egy egyetemes törvény alapján működik ugyanúgy, mint a vonzás törvénye. Ez mindenki életében jelen van, bármit gondolsz, és bármit érzel azt magadhoz vonzod.
Ha azt gondolod: nem szeretem a munkámat, nincs elég pénzem, szerencsétlen vagyok, nem tudok komoly kapcsolatot kialakítani, nem kellek senkinek, nem tudom kifizetni a számláimat, nem jövök ki a férjemmel, problémásak a gyerekeim, az életem egy nagy káosz, a házasságom katasztrófa..., akkor az egyetemes törvények értelmében ezekből a panaszkodó kimondott, vagy csak kigondolt, de átérzett gondolati tapasztalatokból még többet vonzol magadhoz.
De ha arra gondolsz, amiért hálás vagy: szeretem a munkámat, ma csodásan érzem magam, minden úgy alakul, ahogyan nekem jó, amikor szükségem van rá mindig a rendelkezésemre áll az a pénzösszeg, örülök, hogy a férjem megérkezik, jó látni a gyerekeimet, hogy mennyire aktívak stb., akkor ezekből a dolgokból fogsz még többet bevonzani.
Olyan ez, mint a mágnes. A HÁLA is egy mágneses erő. Minél több hála van benned, annál nagyobb bőséget vonzol magadhoz.

Nem vagyok vallásos, de azt tudom, hogy az emberiség több ezeréves feljegyzéseiben, a legnagyobb vallások is a HÁLA alapjára épültek (buddhizmus, hinduizmus, kereszténység, iszlám, szikhizmus). 
Tulajdonképpen mindenki ismeri a szót: HÁLA, és annak jelentését: hálásnak lenni. De valójában át tudjuk e úgy érezni, hogy az valóban beindítsa azt a rezgést, amivel eredményt is érhetünk el?
Én ezt soha nem tudtam alkalmazni. És nemcsak nem tudtam ennek az érzésnek a létfontosságáról, de hogy mit is kell csinálni, hogy ez működjön is, na azt végképp nem tudtam. Az ember egyszerűen csak éli a hétköznapi életét, egyik napról a másikra, problémáról problémára, pénztelenségről a pénztelenségre, és ezt csak görgeti egész életén keresztül. Aztán történik valami, ami miatt el kezd változni a körülöttünk lévő világ. 

Az író így ír erről:
"Felfedeztem az élet egyik titkát, és elkezdtem nap mint nap gyakorolni a hálát. 180 fokos fordulatot vett az egész életem. Minél többet gyakoroltam a hálát, annál csodálatosabb eredményeket értem el. Az életem varázslatossá vált. 
Életemben először sikerült megszabadulni az adósságaimtól, és nem sokkal később már elég pénzem volt ahhoz, hogy mindent megvegyek, amit csak szerettem volna. A kapcsolataimban, a munkámban és az egészségem terén jelentkező problémák eltüntek. A mindennapos akadályok helyett egyik jó dolog a másik után történt. Az energiám drámaian megnőtt, és jobban éreztem magam, mint húszévesen. A kapcsolataim sokkal tartalmasabbá váltak, és néhány hónap alatt több minőségi időt töltöttem a családommal és barátaimmal, mint azelőtt bármikor.
És ami a legfontosabb, boldogabbnak éreztem magam, mint azt valaha lehetségesnek gondoltam."

"Ha elkezded gyakorolni a hálát, minden reggel izgatott boldogsággal ébredsz. Azt tapasztalod, hogy szerelmes vagy az életbe. Minden erőfeszítés nélkülinek tűnik. Pillekönnyűnek érzed majd magad, és bolgogabbnak, mint valaha. bár továbbra is lesznek kihívások az életben, tudni fogod, hogyan kezeld őket, és mit tanulj meg belőlük. Minden napod varászlatos lesz: sokkal több varázslat lesz az életedben, mint mikor gyerek voltál."

Most, december 2-ától, 28 napon keresztül végig csinálom a VARÁZSLATOS gyakorlatokat. Az év utolsó napjáig fog tartani, és kezdődhet az új esztendő és a VARÁZSLATOS ÉLET 2013-ban.

Tarts velem, röviden beszámolok minden nap az napi gyakorlat lényegéről.

8 megjegyzés:

  1. Szia! A sok-sok minden mellett, ami mostanában foglalkoztat, mindenképp fogok időt szakítani arra, hogy a könyvet elolvassam. Nem is tudtam róla, hogy megjelent. :) Köszi, hogy írtál róla. A vonzás törvénye nekem is nagy kedvencem. Tudatosság nélkül nincs győzelem! :)

    VálaszTörlés
  2. Előre is köszönöm, hogy írsz majd róla, nagyon érdekel ez a dolog! Én a Titok és az Erő c. könyveket olvastam, de nagyon felvillanyozónak és hasznosnak tartottam őket, a gyakorlatokat pedig különösen szeretem. :) Üdv: Timi

    VálaszTörlés
  3. No, az első hozzászólásomat csak a másodikkal együtt jelenítette meg... Bocs a nyüzsgésért, töröld nyugodtan a duplikációt! :) Timi

    VálaszTörlés
  4. Semmi gond, a nyüzsgésedet felveszem a mai hálalistámra :)- "Hálás vagyok Kincsesfüzet nyüzsgéséért, mert jó érzés, hogy ennyire érdeklődő és tudok neki segíteni az írásaimmal."

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Awww, de jó érzés valaki más hála-listáján lenni! ^^ Én majd este írom az én heti listámat, de ezt feltétlen felírom rá ezt az érzést. ^^ Üdv: Timi

      Törlés
  5. Hol tudom megrendelni a könyvet? Köszönöm!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. De jó, hogy érdeklődsz, kedves Ismeretlen! "A Varázslat" c. könyvet a Libri és az Alexandra könyvesboltokban megveheted, vagy online megrendelheted szintén tőlük.
      Ezt a posztot két és fél éve írtam, és azóta szokásommá vált néhány része. Csodás életet kreált körülöttem a Hála érzésének gyakorlása és folyamatos élése. :)
      Hamarosan posztot írok a tapasztalataimról: www.hornyakeva.hu
      :) :) :)

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...