2012. december 9., vasárnap

8. nap

8. nap
A VARÁZSÖSSZETEVŐ

Hálánkat azzal fejezhetjük ki a legjobban, ha a legegyszerűbb, leghétköznapibb dolgokért is köszönetet mondunk, és ide tartozik a mindennap fogyasztott ételeink és italaink is. Az emberek évezredek óta hálát adnak az ételeikért, mielőtt azt elfogyasztják, de a mai rohanó világban egyre inkább elhagyjuk ezt a szokást (bár a vallásos emberek ma is áldást mondanak az étkezések előtt és/vagy után).
Az étel ajándék. A természet ajándéka. Ha a természet nem adna nekünk talajt, tápanyagokat és vizet, nem lennénk képesek élelmiszert termelni vagy előállítani.Víz nélkül nem lenne élet a Földön. Az egyik legfontosabb eleme a létezésnek. Megköszönted bármikor is, olyan igazi átéléssel, hogy akkor ihatsz meg egy pohár vizet, amikor csak akarsz?
Ha evés vagy ivás előtt kimondod az egyszerű KÖSZÖNÖM szót, azzal kinyilvánítod, hogy felismered a élelem és a víz csodáját, erejét és hálás vagy érte.

Tennivaló
A mai napon egyszerű a feladat. Mielőtt bármit ennél vagy innál (lehet egy egész, sok fogásos vasárnapi ebéd, vagy egy falat gyümölcs, egy szelet süti, egy pohár víz), állj meg felette egy pillanatra és nézd meg, hogy mit készülsz a szervezetedbe juttatni. Használ d az érzékszerveidet: figyeld meg milyen az étel kinézete, képzeld el, milyen lesz majd az íze, amikor a szádba veszed.
Közben gondolatban, vagy akár hangosan is mond ki a KÖSZÖNÖM szót, majd vedd a szádba az ételt/italt és ízleld meg, de úgy igazán, hálálkodó átérzéssel. Koncentrálj teljes lényeddel az ízére, amikor összerágod és élvezd, ahogyan  lecsúszik a torkodon.
Fokozni lehet egy kis játékossággal is, ha imitálod, mintha meghintenéd az ételedet, italodat egy kis varázsporral, és elképzeled, hogy ez azonnal megtisztítja azt amit megeszel, megiszol.

A régi időkben az emberek hittek abban, hogy a hálaadás rítusával megáldják az ételüket és vizüket, egyben meg is tisztítják azt. A kvantumfizika modern kori elméletei és felfedezéseit tekintve (pl.: "megfigyelő hatás") több, mint valószínű, hogy igazuk volt. A "megfigyelő hatás" szerint, ha a rezgésedet, a háládat az ételedre és italodra fókuszálod, azzal megváltoztatod annak energia szerkezetét. Megtisztítod. Így minden, amit elfogyasztasz az egészségedet és a jólétedet szolgálja majd.


Emlékeztető
A reggeli "Számbavételi lista" hetedik 10 hálás dolog leírása. Már 70 hálás dolgodnak kell lenni a füzetedben, és ne feledd egyenként átolvasva megköszönni 3X. Ja, és a nap végi "Varázskőszorongatás".








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...