2012. december 4., kedd

2. nap

Az Én Varázskövem egy amazonit
2. nap
A VARÁZSKŐ

Kerestél magadnak egy követ? A lényeg, hogy éppen akkora legyen, amekkora elfér a tenyeredben, és kényelmesen össze tudod zárni az ujjaidat. A felülete legyen sima, ne legyenek rajta kiálló részek és ne legyen túl nehéz. Fontos, hogy jó érzéssel tudd a kezedbe venni. Lehet a kertedből, parkból, patakpartjáról egy egyszerű kavics, ami tetszik neked.
Ha meg van a Varázsköved, tedd az ágyad mellé egy olyan helyre, ahol biztosan a szemed előtt lesz a lefekvésnél: ébresztő óra mellett, éjjeli lámpa mellé, ha szükséges rakj egy kis rendet körülötte., fő az, hogy ne feledkezz meg róla néhány nap után sem.

Tennivaló
Ma este, mielőtt elaludnál, vedd a kezedbe a kövedet, és csukd rá az ujjaidat. Gondolatban vegyél sorra minden jó dolgot, ami a nap folyamán történt veled, és keresd meg közülük azt az egy legjobbat, amiért igazán hálás lehetsz. Ha meg van, próbáld meg átérezni a HÁLA érzését és köszönd meg hangosan: KÖSZÖNÖM!

(Engem egyébként, amikor hálát érzek egy apró bizsergő érzés kerít hatalmába. Mintha az aurám finoman rezegni kezdene. Hasonlót érzek meditálás közben is, csak ez valamivel lazább érzés, és rövid ideig tart.)

A következő 26 napban minden este végezd el a Varázskő-gyakorlatot. Mielőtt elaludnál, gondold végig a napodat, keresd meg a legjobb dolgot, hálálkodj és köszönd meg!

Talán egyszerűnek tűnik, de a varázsa abban van, hogy kitartóan csinálod. Amikor azon töröd a fejed, hogy mi volt a legjobb dolog, ami történt veled, nagyon sok pozitív élményt felidézel magadban, ami csak fokozza a hálálkodásra okot adó tapasztalásaid számbavételét. Egyébként ezekkel bővítheted a holnapi "áldásszámbavételi" listádat. Ráadásul ez a gyakorlat segít abban is, hogy a HÁLA gondolatával aludj el. A legjobb pedig az, ha azzal is ébredsz :)

Ugye nem felejtetted el (reggel) a "Számbavételi lista" második 10 hálás dolog leírását. Ezzel a nappal már 20 hálás dolgodnak kell lenni a füzetben.

A holnapi gyakorlat az emberi kapcsolatokról szól, ezért válassz ki három olyan személyt, aki számodra a legfontosabb az életedben. Erről a három emberről keress különálló képeket (az is jó, ha ketten vagytok rajta), mert szükség lesz rá.







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...