2015. január 3., szombat

A "MIÉRT?"

,,A két legfontosabb nap az életedben amikor megszületsz, és amikor rájössz, hogy miért."
Mark Twain

Az vagy, akiknek gondolod magadat!

A múltbéli rossz tapasztalatainkból származó gondolataink miatt gyakran, de mondhatom azt is, hogy nagyon sokszor torzképet alakítunk ki magunkról. Aztán ez a torzkép szépen vagy csúnyán elkezdi irányítani az életünket. Mi pedig hagyjuk.
Telnek az éveink, éljük a megszokott hétköznapokat, és érezzük, hogy valami nem az igazi. Aztán ez az érzés egyre fokozódik, egyre rosszabb és rosszabb lesz. Nem tudjuk, hogy mi ez. Nem tudjuk, hogy miért és honnan jön, csak van. Rátelepszik a hangulatunkra, a kapcsolatainkra, a körülöttünk lévő helyzetekre, az egészségünkre, és csak fokozódik, halmozódik napról-napra, hónapról-hónapra, évről évre …
Ez a folyamat mindaddig jelen van, amíg nem jön egy gondolat, hogy MIÉRT? Aztán ez az egyszerű kérdés elkezd erősödni, mindig vissza-visszatér, és elkezd erősödni vele az a vágy is, hogy választ kapjunk a kérdésre. Na, ez az a pont, amikor elkezdődik a VALAMI!
Valami, ami elindít egy új szakaszt az életedben. Valami, ami meggyújtja a gyújtózsinórod végét. Valami, ami arra késztet, hogy felállj a nézőteredről és lemenj végre a pályára a saját életedet játszani.  
Ez persze egy időigényes hosszú folyamat. 100 kérdezőből 90 emberben nem erősödik fel annyira ez a MIÉRT?, hogy tegyen is érte, így ők élnek úgy, ahogyan eddig. 10 ember viszont elindul a választ keresve, de csak 2 megy végig az úton olyan magabiztosan és kitartóan, hogy meg is kapja a válaszát a MIÉRT-jére.
Négy éve kezdtem el a saját MIÉRT-emre választ keresni. Izgalmas út volt, és még az most is, mert folyamatosan jönnek elő az új MIÉRT-ek. Igazi hullámvasútas. Voltam mentálisan, érzelmileg, anyagilag fent is lent is. Kaptam hideget-meleget. Pörögtem ezerrel, aztán visszazuhantam, mert magam sem tudtam, hogy: „Most akkor mi vaaaan?” Senki nem fogta a kezemet, senki nem mutatott meg semmit, magam tapasztaltam és fedeztem fel mindent újra magam körül.
Ha már benned is megszületett a MIÉRT?, és motivál, hogy választ kapj a kérdésedre, akkor engedd meg, hogy átadjam a tapasztalataimat. Talán így lerövidülhet a Te folyamatod, és hamarabb kezdheted el élni a laza, boldog és sikeres életet.

LABIRINTUS menüpontban olvashatod ehhez kapcsolódó posztjaimat.

Olvass, kérdezz, írj! 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...