2015. január 11., vasárnap

Nekem jó!

"Ember tervez, Isten végez." 
Megértettem már, hogy miért mondják ezt az emberek. 
Sokféle dolgot tervezek magamnak, néha még el is bizonytalanodtam, hogy ennyi mindent hogyan fogok megvalósítani. És hogyan? 
Bár azt tudom, hogy a hogyan?-on felesleges agyalni, mert az majd jön, és ez az a pont, amikor elkezd a mondás igaz lenni. Mert én tervezek, azaz megálmodom azt, amit el akarok érni, rendszeresen körbeburkolom a magam kis rituáléjával, a teremtéshez szükséges "szeretet, hála, köszönöm" gondolati és érzelmi energiáimmal, és ezzel elindul minden a maga útján. 
Megterveztem, de hogy hogyan és mikor fog megvalósulni az "Istentől" azaz az Univerzumtól függ (Én nem Istennek hívom az, amiben hiszek!)

Akármi is történik, mindig minden azért van, hogy az nekem jó legyen! 
Ez egy kulcs mondata lett a tudatos életemnek. Tudom, ha valami nem úgy jön össze, ahogyan elterveztem, annak okai vannak.

Számomra a legfontosabbak:
  • Türelmetlen voltam és nem hagytam teret az érzéseimnek, így elhamarkodottan indultam el az egyik lehetséges úton.
  • Nem az az út, vezet a célom felé, amelyiket a szabad döntésemmel kiválasztottam a lehetőségek közül.
  • Nem a megfelelő emberrel vagy emberekkel kerültem kapcsolatba.
  • Nem vagyok még elég felkészült hozzá, hogy sikeresen megvalósuljon, még tapasztalnom, fejlődnöm kell, mert csak így fogja tudni megadni a legteljesebb örömérzést, ha elérem. 
Ha valami nem a kedvedre való módon, és nem a kedvere való gyorsasággal történik, és ezeknek a fenti pontoknak a tudatában elfogadod azt, hogy minden érted történik úgy ahogy, akkor egy nyugodt, békés érzés kerít hatalmába. Nem billent ki a hitedből semmi sem, sőt, nem is történik veled semmi olyan, ami zavart keltene benned.

A következő posztban egy konkrét példát írok le erre, ami most történik velem.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...