2013. augusztus 26., hétfő

Az élet mérfőldkövei



Elcsépelt mondat, szinte már közhelyként kezeljük, hogy ,,Mindenki a maga sorsának kovácsa". Az is, akinek nincs semmi elképzelése az életéről, aki csak sodródik az árral, aki hagyja, hogy mások döntsenek a feje fölött, aki nem veszi kézbe az irányítást, csak várja, hogy majd egyszer történik valami, valami nagydolog, ami megváltoztat mindent…

De hiába, nem történik semmi. Csak telnek a napok, hetek, hónapok, aztán évek, és sodródva az árral, alig emlékszik vissza, hogy mikor mi történt vele, mert semmi nem hagyott emlékezetes nyomot a sok-sok szürke hétköznapból. Az ilyen emberek is a maguk sorsát kovácsolják, akár tudnak róla, akár nem.

Érdemes tényleg a kezünkbe venni a vasat, és nagyot álmodni! Terveket készíteni, amiket céltudatosan akarva, kitartóan valóra váltani! 

Rakd le életed mérföldköveit! Érdemes!

3 megjegyzés:

  1. Szia! Abszolút osztom a véleményed, alapjában véve én is egy pozitív ember vagyok, de szerintem van az a helyzet, amikor bármennyire is kepesztesz max csöbörből vödörbe esel. Na onnét nehéz kikászálódni... és az ilyen szürke hétköznapokra nem is jó emlékezni! De ha sikerül, önerőből arra tényleg jó emlékezni! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A pozitív gondolkodású emberként nekem is vannak negatív történések az életemben, nem is kevés. Néha egy kicsit tudatosan kell irányítani magamat, hogy, na ebből hogy lehet pozitívan kijönni, de ki lehet! :)))
      A mérföldköveink fontos szerepet játszanak, és ,,szürke hétköznapokra" is szükség van, bár ezt csendes időszaknak nevezem, mert nem lehet folyamatosan ezerrel pörögni. A lényeg a célra tartás!

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...