2013. június 30., vasárnap

Elkezdődött a coach képzésem

A célkitűzéseimhez újra egy lépéssel közelebb kerültem, mert elkezdődött a várva várt coach képzésem. Szombaton Debrecenben a Kereskedelmi és Iparkamara Nonprofit Kht. teljesen felújított épületében a mi képzésünk volt az első program, úgyhogy egy modern, tiszta, a képzéshez passzoló minőségű helyiségekben töltöttük el a 9 órás workshop-ot.
A csoport 11 tagja eléggé különböző életterületről érkezett, például van teológus, szociális és segítő területen, gazdasági és nonprofit szférában dolgozó. Van, aki a jelenlegi munkájában akar fejlődni, csak megjegyzem, ezért nem igazán adnék ki ennyi pénzt, és van, aki új szakaszt akar nyitni a munkájában, akárcsak Én.
A képzésben tetszik az, hogy nagyon gyakorlatorientált. Az elméleti anyagot online kaptuk, és kapjuk meg majd folyamatosan, amit mindenki a saját maga tempójában dolgoz fel, és építi be a munkájába. A találkozókon pedig már élesben gyakoroljuk a coacholást. 
Különösen tetszik az is, hogy már az első alkalommal foglalkoztunk egy blokkban a coach konkrét pénzkeresetéről. Már megbeszéltük, hogy hogyan és milyen formában kell szerződést kötni, milyen fontos elemek kerüljenek bele a szerződésbe, és ami különösen jó, hogy augusztus végére már két klienssel el kell kezdeni a munkát, amiért már szolgáltatási díjat is kell kérnünk. Na ez egy kicsit visszariasztott néhány csoporttagot, mert van, akinek komoly problémát jelent az, hogy ezért a segítő szolgáltatásért hogyan is fog pénzt kérni? Nekik ezt az oldalukat külön fejleszteni kell majd. A novemberi vizsga egyik feltétele, hogy a két kliens coacholásáról esettanulmányt kell írnunk.

Szóval a coach elméleti ismeretei és gyakorlati módszerei mellett még azt is megtanuljuk és gyakoroljuk, hogy hogyan lehet komolyan pénzkereső foglalkozásként működtetni a coacholást, ami nekem kifejezetten jól jön, mert Én pontosan ezt az irányt terveztem meg magamnak, mint önálló, szabadúszó, életviteli foglalkozást. Nem a képzés után kezdjük el a valós munkát, hanem már a képzés idején beindítjuk. Ez tetszik!

Az első modult Péter és Valéria vezette, akik határozottságukkal, eddigi valós tapasztalataik őszinte megmutatásával még inkább megerősítettek abban, hogy megfelelő lesz számomra ez az irány.
Látom magamat coachként, és tudom, hogy egy újabb sikeres területet építek ki magam körül ezzel a megszerzett szaktudással. A 160 órás akkreditált képzés mellett magam döntöm el, hogy mennyire mélyen bonyolódom bele a részletekbe. Mivel a lifecoach-ság felé akarok inkább orientálódni, így a pszichológiai ismereteimet is fel kell elevenítenem, úgyhogy irány könyvtár!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...