2013. szeptember 25., szerda

Ha jó az út!

"Ha a jó úton jársz, akkor ennek nagyon egyszerű jelei vannak: a feszültség egyre inkább eltűnik belőled, egyre higgadtabb leszel, egyre nyugodtabb leszel, olyan dolgokban meglátod a szépséget, amikről azelőtt sosem gondoltad volna, hogy szépek lehetnek. A legkisebb dolgoknak is óriási jelentőségük lesz. Az egész világ minden nappal egyre rejtelmesebb, misztikusabb lesz, egyre kevésbé leszel nagy tudású, egyre ártatlanabb leszel - épp mint a gyermek, aki pillangók után szalad, vagy kagylókat gyűjt a tengerparton. Nem problémának érzed az életet, hanem ajándéknak, áldásnak, kegynek! Ha a jó úton jársz, akkor ezek a jelek egyre erősödni fognak.
Ha a rossz úton haladsz, akkor ennek pont az ellenkezője fog történni."

                                                                                        (Osho)

6 megjegyzés:

  1. Szia! Ezt épp jókor osztottad meg. Töprengő állapotomban vagyok, mert az utam, amit eddig nagyon is szerettem, külső tényezők miatt járhatatlanná vált. És valóban úgy van, ahogy az idézet is felhívja a figyelmet, ha már nem tudsz az apróságoknak örülni, régen rossz!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Fókuszálj a jó érzésű dolgokra! Érezned kell, hogy mi a jó neked. Ha nem érzed, várj egy kicsit, és tedd fel magadnak kérdésként: jól érzem magamat ebben a helyzetben? Várj! És a belső hangod, amiről a blogodban írsz megmondja. Ha a válasz az, hogy NEM, semmi gond. Figyelj tudatosan az érzéseidre! Melyik az a gondolatsor, ami felspanolja az érzéseidet? Az első és legfontosabb, hogy figyelj az érzéseidre. Azok mindig jó irányt mutatnak!
      Meg fogod találni azt, ami jó neked! Érezni fogod, hogy ez az!!!!!
      Hogy miből? Nem enged az érzésed másfelé. Egyfolytában azon jár utána az agyad, hogy hogyan tudd az érzésed diktálta irányt megvalósítani. És ekkor lépned kell, tenni azt, amit diktál a belső hang. Vagy megléped, vagy elszalasztod, és akkor újra várni kell egy újabb érzésre. Heteket, hónapokat, éveket, de újra előjön, és újra felerősíti benned azt, amire előbb-utóbb reagálnod kell. Ne várakozz!
      A fókuszban Te magad légy!

      Törlés
  2. Szia! Mostanáig azon töprengtem, amit írtál. Ha az ember a gödör alján csücsül, nem tud objektív lenni. De ha kezdik rá dobálni a földet, és nem megszeppen, hanem a gödröt megtöltő földet a saját céljára tudja fordítani... akkor már nyert ügye van. Tegnap jött el az, hogy leráztam az összes ilyen zavaró tényezőt. A lehulló föld kisebbé teszi a gödröt, amiből ki tudok így mászni. És teljesen más irányba fordítom a tekintetem, másra gondolok. És a gondolat ereje segít nekem! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. De jó, hogy ezt megírtad!
      A más irányba fordított tekintet valaminek a kezdetét jelenti. Lehet, hogy kezded más szemszögből látni a dolgokat? Vagy a problémáidtól blokkolt energiát adó gondolataid most elkezdtek felszínre jönni, vagy inkább TÖRNI! :) Figyeld magadat!

      Törlés
  3. Én is abban bízom, hogy végre elszakadnak azok a kötelek, amik mostanra fojtogatóan szorossá váltak. Bármennyire is rémisztő a bizonytalanság, ami előttem áll, kell néha a szabadesés, hogy kitisztuljanak a gondolataim, és célirányos tudjak lenni. Olyan karriert és utat kell találnom, ahol a jutalmazás a munka fokmérője, és nem a becsmérlés. Lehet, hogy naív vagyok, de bízom benne, hogy megtalálom a helyem, és újra mosolygós lesz minden napom.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Teremtsd meg magadnak! Az a legtutibbbb! :) :) :)

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...