2013. szeptember 23., hétfő

Önbecsüléserősítő gyakorlat 2.



Vedd körül magadat a sikereidhez tartozó tárgyakkal! Önbizalmad erősítésének egyik lehetséges módja, hogy összegyűjtöd és körbeveszed magadat olyan tárgyakkal, amelyek sikeres tevékenykedéseidre emlékeztetnek. Ez sok minden lehet, amit fontosnak tartasz: fotók rólad a szobád falán, polcain, íróasztalodon (diplomaosztás, sportverseny, táncklub, önkéntes munka…). Apró tárgyi emlékek: úszósapka, úttörősíp, jelvények, kitűzők, gitárhúr, kavics, toboz vagy bármi, ami a siker elérésére emlékeztet.
Jelölj ki egy állandó polcot, vagy asztalkát, amit minden nap látsz, és ide helyezd el az ereklyéidet. A lényeg, hogy szem előtt legyenek, mert így gyakorolnak hatást a tudatalattidra. Ezzel azt programozod az agyadba, hogy sikereket értél el, értékes emberek vagy, és ez további sikerre orientált gondolatokat generál a tudatalattidban. 

Javaslat: Ha szülő vagy, ezt a módszert kezd el alkalmazni a gyerekeidnél is. Legyen nekik is egy sikerpolcuk, siker faluk, ahová büszkén tehetik ki ereklyéiket, rajzaikat, okleveleiket.
El sem hiszed, milyen hálásak lesznek majd ezért a gyerekeid a jövőt tekintve, hiszen egy erős önbecsülés alakul ki bennük az évek alatt, ha részesei a sikereik családi értékelésének. És ez a Te  érdemed lesz!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...