2013. július 8., hétfő

Megfelelő szemlélet

Van, amikor nem igazán érezzük jól magunkat a világban, jó lenne változtatni, de mindig mindenen nem lehet, és nem is kell. Sokkal egyszerűbb magunkat megváltoztatni. Pontosabban a szemléletünket, a hozzáállásunkat, az attitűdünket. 

Néhány gyakori, egyszerűen változtatható attitűdproblémát írok le, aminek korrigálásával nagy eredményt értem el Én is.
  • Az apró problémákból is nagyot csinálunk, óriásira felfújjuk.
Gondolj bele, hogy egy év, vagy öt év múlva mennyire lesz nagy az adott probléma. Garantálom, hogy semennyire. Akkor miért stresszeled magad a jelenben miatta? Miért rontod a helyzetedet? Megéri?
  • A múltban elkövetett hibáidon rágódsz gyakran hetekig, hónapokig, a legrosszabb esetben évekig.
Én a legnagyobb problémának is csak egy napot adok magamban. Addig engedem, hogy hasson rám, mert az érzelmek mindenkiben működnek. Gondolatban lejátszom újra és újra az adott helyzetet, mit és hogyan kellett volna máshogyan csinálni, máshogyan mondani, és kész! Ezután már csak arra használom a problémát, hogy legközelebb, ha ilyen helyzet adódik, mit fogok másként tenni. Tapasztaltam, tanultam belőle és tovább léptem, mert fontos, hogy a mában éljek! Ami pedig megtörtént, azon már nem lehet változtatni, akkor miért problémázzak rajta egy naptól többet?
  • Mindig többet és mást akarunk, mint ami jelenleg van.
Legyél hálás mindenért, ami körülötted van, ami benned van, ahogyan alakulnak a dolgaid, mert a jelent Te teremtetted magadnak. Nem kevés munkád és gondolatod van mögötte, hát értékeld! Hálálkodj mindenért, még azért is néha, hogy meg tudsz inni egy pohár vizet. Örülj annak, hogy mindaz, ami körbe vesz, az a Te javadat szolgálja. A "Varázslat" c. könyvben ennek a hálálkodó gondolkodásnak a kialakítására nagyszerű gyakorlatokat találsz. Ha ezeket be tudod építeni a szemléletmódodba, már félig sikeres ember vagy!
  • Kényelmetlen érzéseink vannak magunkkal kapcsolatosan, bizonytalanok vagyunk, vagy kisebbrendűségi komplexusunk van.
Ez a gyerekkori időszakunkra vezethető vissza, nem kaptunk elég feltétel nélküli szeretet. Annak azonban már vége. Ha felismered ezt a problémát, a legkönnyebben az énképed alakításával segíthetsz ezen. Dolgozz rajta, számos technikát találsz hozzá.

1 megjegyzés:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...